Functieomschrijving

De afdeling Voedselveiligheid van het RIVM richt zich op de risicobeoordeling van chemische stoffen in voedsel, diervoeder en drinkwater en de hierop gebaseerde beleidsadvisering. Wij zijn op zoek naar een gedreven wetenschappelijk medewerker met hart voor het publiek belang, de volksgezondheid in het bijzonder. Je draagt bij aan chemische voedselveiligheid in samenwerking met partners wereldwijd.

Als wetenschappelijk medewerker bent je betrokken bij de methodeontwikkeling voor en toepassing van risicobeoordeling van chemische stoffen in voedsel en de daarop gebaseerde beleidsadvisering voor de verantwoordelijke ministeries. Het gaat hierbij onder andere om resten van gewasbeschermingsmiddelen, milieucontaminanten en voedseladditieven. Je overziet de ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid en overziet het mondiale speelveld. Je weet welke partijen een rol spelen bij voedselveiligheid. Je hebt een internationaal netwerk op dit terrein of bent in staat dit vlot op te bouwen.

Je gaat meerdere complexe projecten tegelijk aansturen. Daarbij ga je enthousiast nieuwe situaties aan en laat van je horen met je scherpe analytisch vermogen. Je levert gedegen kwaliteit en komt onafhankelijk tot oordeelsvorming maar hebt daarbij oog voor de opdrachtgever. Tegelijk ben je je bewust van maatschappelijke ontwikkelingen en in staat om die te betrekken in de uitvoering van je werk.

Je gaat zelfstandig en in teamverband werken. Je bent ondernemend en pakt nieuwe projecten graag aan. Ook ben je in staat om nieuwe projecten op te zetten en te verwerven.

Je rapporteert schriftelijk en mondeling aan diverse opdrachtgevers. Dit kunnen ministeries zijn, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit of bijvoorbeeld de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA. Je uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend in zowel het Nederlands als het Engels. Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling begrijpelijk uitdrukken voor verschillende doelgroepen, van professionals tot leken.

Je komt te werken bij een gezaghebbend instituut, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat zich inzet voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Dat doet het RIVM door middel van onderzoek en het verzamelen en toepassen van kennis en het geven van advies.

We bieden je een veelzijdige baan in een dynamische omgeving.

 

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding als toxicoloog, farmacoloog, biochemicus of een vergelijkbare richting en bent bij voorkeur een ERT. Je hebt ervaring met risicobeoordeling van chemische stoffen.
  • Je bent bekend met de Europese wetgeving voor het reguleren van chemische stoffen in voedsel, in het bijzonder de gewasbeschermingsmiddelenwetgeving.
  • Je heb specifieke kennis van wettelijk vereiste toxiciteitstesten en de toelatingsprocedure voor gewasbeschermingsmiddelen. Je bent bekend met het werk van EFSA op dit gebied.
  • Je hebt ten minste 5 jaar werkervaring bij de rijksoverheid of semi-overheid en hebt ervaring met beleidsadvisering. Je hebt ervaring met werken in multidisciplinaire projecten en kunt goed resultaatgericht sturen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €3.815 – Max. €5.671 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 12 maanden

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

We ontvangen graag je digitale sollicitatie waarbij je je motivatiebrief mag richten aan Dhr. Dr. A.G. Rietveld, Hoofd Afdeling Voedselveiligheid.

 

Digitaal solliciteren

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Bezoek de vacaturewebsite om te solliciteren en de volledige vacaturetekst nog eens te bekijken. Reageren kan tot 17 juli