Zie de volledige vacaturetekst op de website van werkenvoornederland.nl. Daar kunt u ook uw sollicitatie insturen. Aanmelden kan tot 19 juni 2020

Functieomschrijving.

Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Wij zoeken een enthousiaste collega voor ons team dat gespecialiseerd is in de gezondheidsrisico’s door blootstelling aan chemische stoffen op de werkplek en hoe deze risico’s kunnen worden voorkomen of beheerst.

In deze functie adviseer je het ministerie van SZW en Inspectie SZW over nationaal en internationaal beleid en regelgeving van blootstelling aan chemische stoffen. Je werkt mee aan verschillende projecten met als belangrijkste taak de beoordeling van de gezondheidsrisico’s voor werknemers. Ook adviseer je SZW over verschillende aspecten gerelateerd aan grenswaarden en in het kader van REACH. Hierbij heb je ook oog voor wettelijk aspecten en praktijksituaties op de werkplek. In deze functie lever je ook een bijdrage aan het Kenniscentrum Asbest. Hiervoor zet je je kennis over gezondheid, blootstelling en wettelijke aspecten in bij netwerkactiviteiten en advisering aan onze opdrachtgevers. Je houdt ontwikkelingen in het beleid en de regelgeving op het gebied van blootstelling aan chemische stoffen op de werkplek en signaleert hierover. Je vertegenwoordigt het RIVM in (inter) nationale werkgroepen en/of projecten op het gebied van arbo en schrijft zelf (deel) onderzoeksvoorstellen. Afhankelijk van je ervaring kunnen ook meer coördinerende taken tot de mogelijkheden behoren.