Wetenschappelijk medewerker LC- en GC-MS specialist Toxicologie

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederlands Forensisch Instituut

Functieomschrijving

Meewerken aan het vinden van de verborgen waarheid: dat maakt het werk binnen het team Toxicologie van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag zo uitzonderlijk en belangrijk. Als wetenschappelijk medewerker werk je aan het oplossen van toxicologische puzzels. Zo geef je een stem aan slachtoffers die dit vaak zelf niet meer kunnen navertellen. Jouw werk heeft dus een directe impact op de samenleving.

Je gaat als wetenschappelijk medewerker aan de slag bij het toxicologisch laboratorium van team Toxicologie. Het analytisch laboratorium richt zich op de analyses en de technische R&D voor forensisch toxicologisch onderzoek. Je werkt met biologische materialen, zoals bloed en urine. Je draagt zowel wetenschappelijk als hands-on bij aan het opzetten, valideren en door ontwikkelen van een toxicologische methodes met behulp van GC- en LC-MS. Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met chromatografische technieken en massaspectrometrische detectie GC- en LC-MS. Ook draag je bij aan het uitvoeren en beoordelen van het analytische deel van het zaakonderzoek en zorg je voor een adequate kwaliteitsborging hierin.

Verder word je ingezet bij troubleshooting, het onderhouden en verbeteren van bestaande methoden en het ontwikkelen en valideren van nieuwe methoden. Hiervoor blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bio-analytische chemie en kwaliteitsbeheer en heb je ervaring met het werken onder een ISO 17025-geaccrediteerd of vergelijkbaar kwaliteitssysteem. Daarnaast ondersteun je het team met je kennis en kunde op het gebied van methode validatie. Met jouw proactieve instelling zorg je voor een goede structuur en doorloop in het onderzoeksproces.

Functie-eisen

 • Wo-werk- en -denkniveau richting (analytische) chemie
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een analytisch laboratorium met GC- en LC-MS
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Competenties

 • analyseren
 • oordeelsvorming
 • samenwerken
 • overtuigingskracht
 • plannen-en-organiseren
 • creativiteit

Wat vinden wij nog meer belangrijk

Je hebt humor! Je bent analytisch erg sterk ontwikkeld en weet door je structurele werkwijze een organisatie mee te nemen in je visie. Je weet je kennis zowel mondeling als schriftelijk goed onder woorden te brengen. Je bent scherp op de (on)mogelijkheden en instaat om de haalbaarheid van de wens te onderzoeken en onderbouwen. Je staat stevig in je schoenen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Salarisomschrijving: Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.

Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Contractduur: Voor de duur van 1 jaar vanwege tijdelijke werkzaamheden

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Solliciteren? Nadat je via de sollicitatie-button hebt gereageerd kun je jouw motivatie en cv als Word- of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit om in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.

 • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) van groot belang. Daarom vragen we nieuwe medewerkers om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. En om een geheimhoudingsverklaring te tekenen.
 • Stuur een kopie van je beschikking mee als je als rijksambtenaar een beroep doet op een voorrangspositie.
 • Je neemt als medewerker van het NFI periodiek deel aan de 24-uurs-bereikbaarheids- en -beschikbaarheidsdiensten.
 • Een hepatitis B-titeronderzoek, eventueel gevolgd door een (her)vaccinatie, is verplicht. We faciliteren dit vanuit het NFI.
 • Je moet bereid zijn celmateriaal af te staan voor het maken van een DNA-profiel dat opgenomen wordt in de eliminatiedatabank van het NFI.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.