Wil jij bijdragen aan de vernieuwing van de humane veiligheidsbeoordeling van chemische stoffen, geneesmiddelen en nanomaterialen? Heb je affiniteit met in vitro toxicologie en proefdiervrije innovaties? Lijkt het je leuk om je inhoudelijke onderzoekswerk af te wisselen met een aantal ‘spin in het web’ taken, zoals organisatie en communicatie? Lees dan snel verder of deze functie een mooie volgende stap voor je kan zijn. Als wetenschappelijk onderzoeker werk je in het Centrum Gezondheidsbescherming (GZB) binnen de afdeling Vernieuwing Test Strategieën (VTS) van het RIVM. De afdeling bestaat uit 14 wetenschappelijk onderzoekers, 5 analisten en 5 promovendi. Hier werken we elke dag aan de ontwikkeling van een nieuwe werkwijze om te testen of stoffen, nanomaterialen, geneesmiddelen en medische implantaten veilig zijn (veiligheidsbeoordeling van de toekomst). We genereren kennis over de biologie en fysiologie van de mens en onderzoeken langs welke mechanismen chemische stoffen schadelijke effecten kunnen veroorzaken. Deze kennis passen we toe om innovatieve, proefdiervrije methoden in de toxicologie te ontwikkelen of te evalueren. Je gaat bijdragen aan een aantal specifieke onderzoeksprojecten, die op dit moment lopen in de afdeling. Je wordt onder andere nauw betrokken bij een internationaal project, gericht op het in kaart brengen van mechanismen betrokken bij het ontstaan van kanker. Ook zul je een literatuurstudie uitvoeren, gericht op het vergroten van kennis over hormoonverstorende stoffen uit epidemiologische en toxicologische studies. Naast je inhoudelijke rol in onderzoeksprojecten, werk je als meer praktische ’spin in het web’ voor enkele (inter)nationale projecten. Je helpt de projectleiders door een aantal facilitaire, organisatorische en communicatietaken op te pakken. Daardoor hou jij je werkdag afwisselend en vergroot je je netwerk, zowel binnen als buiten het RIVM.

Wat ga je doen:
Literatuuronderzoek
Het duiden van toxicologische en mechanistische studies
Het schrijven van wetenschappelijke publicaties
Het rapporteren en communiceren van de onderzoeksuitkomsten naar de verschillende doelgroepen (professionals, beleidsmakers)
Het plannen, organiseren en communiceren in enkele (inter)nationale onderzoeksprojecten

Dus, lijkt het je leuk om jouw wetenschappelijke kennis toe te passen om bij te dragen aan maatschappelijk relevante vraagstukken? Hou je er van om in een dynamische werkomgeving aan de slag te gaan? Werk je graag in teamverband en pak je de taken waar jij verantwoordelijk voor bent zelfstandig op? Solliciteer dan snel of neem contact op voor meer informatie.

Functie-eisen
Relevante universitaire opleiding (zoals biomedische wetenschappen, toxicologie, farmacologie, (medische) biologie)
Bij voorkeur gepromoveerd in een relevant vakgebied
Ervaring en affiniteit met biomedische en/of toxicologisch onderzoek, in vitro modellen en ‘adverse outcome pathways’ is een pré
Ervaring met het uitvoeren wetenschappelijk (literatuur)onderzoek
Ervaring met het schrijven van Engelstalige wetenschappelijke publicaties
In staat om wetenschappelijke inzichten helder te communiceren (schriftelijk en mondeling) naar professionals en beleidsmakers
Proactief, initiatiefrijk, zelfstandig, omgevingsbewust, teamplayer
Goed plan- en organisatievermogen
Kennis van procedures ten aanzien van risicobeoordeling van chemische stoffen strekt tot de aanbeveling

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je kunt je sollicitatie richten Janine Ezendam, Hoofd Afdeling Vernieuwing Test Strategieën.

1e gesprekken op 14-15 juni a.s.

2e gesprekken op 22 juni a.s.

In eerste instantie is deze vacature voor 1 jaar. Bij voldoende werk en geschiktheid is het de intentie dit te verlengen.

Digitaal solliciteren
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Aanmelden kan tot en met 8 juni 2021. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.