Selecteer een pagina

Voor meer details en sollicitatie, zie de vacature op de website van werken voor Nederland.
Reageren kan tot en met 14 oktober 2019

Functieomschrijving

Als afdelingshoofd geef je leiding aan de afdeling Vernieuwing Teststrategieën (VTS), bestaande uit circa 25 medewerkers (laboratoriummedewerkers en wetenschappelijke experts) en maak je deel uit van het managementteam van het centrum GZB.

Je bent integraal verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en aansturing van de afdeling en haar medewerkers en je draagt, samen met het centrumhoofd, je collega afdelingshoofden en andere inhoudelijke experts bij aan de positionering van je afdeling en het centrum. Je combineert management met strategische werkzaamheden op het (deel)terrein van de afdeling. Je draagt de visie en strategie van de afdeling en het centrum actief uit binnen het centrum, binnen het RIVM en in het veld, en draagt hiermee o.a. bij aan de doelstelling om als ‘trusted advisor’ midden in de maatschappij te opereren. Je verbindt onderzoek en expertise van de afdeling met relevante beleidsontwikkelingen en vice versa.

Een belangrijk onderdeel van de functie betreft de organisatie en aansturing van de inhoudelijke werkzaamheden en de werkprocessen van de afdeling en van het centrum. Je bent verantwoordelijk voor de contacten met opdrachtgevers over de voortgang van werkzaamheden en je bewaakt het bijbehorende financiële budget. Met name het binnenhalen van nieuwe projecten op de verschillende deelgebieden en de wendbaarheid/flexibele inzet van de medewerkers zijn belangrijke elementen binnen de afdeling om verder vorm te geven. Je stimuleert open communicatie, eigen verantwoordelijkheid, verbinding, flexibiliteit en samenwerking binnen en buiten de afdeling.

Tot slot is het belangrijk dat de afdeling voldoet aan de van toepassing zijnde kwaliteitsnormen en regelgeving en draag je bij aan de borging van de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek.