Functieomschrijving
Wil jij een bijdrage leveren aan het voorkomen van nadelige effecten van chemische stoffen op mens en milieu? Geloof jij in preventie door al vroeg in het ontwerp van producten, stoffen en processen de veiligheid en duurzaamheid mee te wegen? Bij ons kun je werken aan de veiligheid van chemische stoffen, in het bijzonder nanomaterialen en nieuwe complexe materialen, in een nationale en internationale setting. Iets voor jou? Lees verder over onze openstaande positie.
Dit wordt jouw afdeling
Bij het RIVM werken we met ruim 2300 collega’s elke dag samen aan de zorg van morgen. Met zo’n 20 collega’s van de afdeling Veilige Technologische Innovaties en Circulaire Economie werk je aan het zo vroeg mogelijk signaleren en reduceren van risico’s van complexe nanomaterialen en zeer zorgwekkende stoffen in een circulaire economie. We ontwikkelen en integreren kennis voor onze nationale en internationale opdrachtgevers. Dit doen we in samenwerking met andere afdelingen binnen het RIVM en met onze collega’s in binnen- en buitenland.
Dit ga jij doen
In deze functie werk je in verschillende teams aan vernieuwing van de risicobeoordelingsmethoden en testrichtlijnen voor nanomaterialen. Dit in het bijzonder op het aspect toxicologie; het gedrag in het menselijk lichaam van en de blootstelling aan nanomaterialen. Daarnaast werk je in internationale gremia zoals in OECD-werkgroepen en H2020 EU-projecten aan de uitwerking van Safe and Sustainable by Design. Ook krijg je de ruimte om bij te dragen aan de strategie voor de beoordeling van nieuwe complexe materialen.
Een greep uit jouw werkzaamheden:
- Het beoordelen van de effecten van en blootstelling aan nano- of complexe materialen via consumentenproducten, de werkomgeving, voeding of het milieu. Het accent van de werkzaamheden ligt op de humaan-toxicologische risicobeoordeling. Ook signaleer je nieuwe ontwikkelingen op dit gebied;
- Het deelnemen aan internationale gremia zoals de OECD of EU-werkgroepen en andere bijeenkomsten;
- Deelname in Nederlandse en Europese projecten. Hier voer je wetenschappelijk onderzoek uit in multidisciplinaire teams, bijvoorbeeld over nanodeeltjes in voedsel;
- Je publiceert en presenteert je onderzoeksresultaten;
- Het mede-organiseren van het schrijven van signaleringsbrieven, samen met de nano- en geavanceerde materialen experts binnen het RIVM.
Wil je meer weten en misschien solliciteren?
Bezoek de vacature website. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit daar meer te lezen en eventueel te solliciteren. Solliciteren is mogelijk tot 3 september.