Functieomschrijving
Het waarborgen van de veiligheid van nanomaterialen en geavanceerde materialen brengt complexe uitdagingen met zich mee. Wereldwijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Kansen, kosten en risico’s zijn vaak onzeker en beoordelingsmethoden nog in ontwikkeling. Het RIVM adviseert in dit krachtenspel verschillende ministeries (IenW, VWS, SZW), doet onderzoek naar risico’s, signaleert nieuwe ontwikkelingen en werkt aan nieuwe wegen voor veilig en duurzaam innoveren.
Als adviseur versterk je het interdisciplinaire en RIVM-brede team nanotechnologie. Het werkveld strekt zich uit over meerdere wettelijke kaders zoals REACH/CLP, biociden, gewasbeschermingsmiddelen, cosmetica en voeding. Je draagt bij aan nationale en internationale onderzoeksprojecten. Daarin werk je samen met een groot aantal nationale en internationale deskundigen en onderhoud je intensief contact met de opdrachtgevers en stakeholders. Je organiseert de inbreng van wetenschappelijke kennis over de karakterisering van de risico’s van technologie voor mens en milieu in beleidsadviezen. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van praktische instrumenten voor de omgang met onzekere risico’s van nieuwe technologieën.
Om deze taak goed uit te kunnen voeren is het van belang dat je kunt bijdragen aan de opbouw en het onderhoud van een integraal en (inter)nationaal kennisnetwerk. Je bent in staat om de inbreng van verschillende partijen met elk hun eigen rol, positie en activiteiten (bedrijfsleven, wetenschap, internationale gremia en maatschappelijke actoren) te vertalen naar beleidsadviezen voor onze opdrachtgevers. Een belangrijke component hierin is de ontwikkeling van Safe-by-Design benadering.
Afhankelijk van je vaardigheden en ervaring kunnen ook meer coördinerende taken tot je werkpakket behoren.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante academische opleiding (zoals in de toxicologie, chemie, biologie, medische biologie of biomedische wetenschappen).
 • Je hebt bij voorkeur een promotie-onderzoek afgerond of vergelijkbare werkervaring (opzetten en uitvoeren van onderzoek/ projecten).
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in risicobeoordeling van stoffen.
 • Je hebt ervaring met (beleids)adviestrajecten voor een ministerie.
 • Je bent je bewust van de rollen en verantwoordelijkheden van organisaties en kunt tegengestelde belangen overbruggen. Je bent overtuigend en goed op de hoogte van relevante actuele ontwikkelingen in maatschappij en politiek.
 • Je bent zelfstandig, creatief, resultaatgericht en kunt aantoonbaar plannen en organiseren en meedenken over nieuwe concepten (zoals advanced materials).
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je wilt jouw eigen kennis en vaardigheden graag verder ontwikkelen en staat open voor feedback.

Arbeidsvoorwaarden:
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • De sollicitatiegesprekken zullen eind augustus plaatsvinden.
 • Let op: Er is uitzicht op een vast dienstverband. Dit afhankelijk van functioneren en omstandigheden bij het RIVM.

 

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de website werkenvoornederland kunt u solliciteren tot en met 23 augustus 2021. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.