Arbeidstoxicologie

Arbeidstoxicologie (7)

 Herstart in Linked- groep van arbeidstoxicologen
Linked-in is een online sociaal netwerk, dat gericht is op vakmensen. Het belangrijkste doel van de website is om leden gebruik te laten maken van elkaars netwerk van werkcontacten. Linked-in heeft ook specifieke interesse groepen, waarvoor je je kunt aanmelden.
In 2011 dachten we dat de tijd al rijp was voor een Linked-in groep van Nederlandse Arbeidstoxicologen + verwante disciplines. Maar we waren duidelijk te vroeg. De Linked-in groep van de sectie Arbeidstoxicologie van de Nederlandse Vereniging voor Toxicologie (NVT) leed een kwijnend bestaan.
Inmiddels is Linked-in verder gegroeid (en intussen overgenomen door Microsoft). Wij, als sectiebestuur, geloven in de waarde van een dergelijk groep. Om informatie uit te wisselen, te overleggen, te discussiƫren, gedachten te droppen, etc.
We gaan trekken aan een herstart van deze groep. Via extra publiciteit hopen we de groep leven in te blazen. Om een levensvatbare groep te hebben denken we dat minimaal 50 leden nodig zijn, maar liever meer. Dus meld je aan. Je bent van harte welkom! Het standaardaccount van Linked-in is overigens gratis.

Webadres https://www.linkedin.com/groups/3958060

Frans Jongeneelen, beheerder linked-in groep van de sectie Arbeidstoxicologie van de NVT,
8-5-2017

De presentaties van het middagsymposium van 9 maart 2017, over de beoordeling van de risico's van blootstelling aan mengels van stoffen op het werk, zijn nu beschikbaar.

Op 9 maart 2017 organiseert de sectie Arbeidstoxicologie een middagsymposium rond het thema "Health risk assessment bij beroepsmatige blootstelling aan mengsels en meerdere stoffen tegelijk". Zie voor meer informatie de uitnodiging.

Het verslag van het middagsymposium over huidblootstelling dat op 10 maart j.l. is georganiseerd door de sectie Arbeidstoxicologie van de NVT i.s.m. de Contactgroep Gezondheid & Chemie, kan hier worden gelezen.

Een drietal presentaties is hieronder te vinden:

CGC-NVTAT skin exposure 2016 Gudrun Walendzik - SysDEA

CGC-NVTAT skin exposure 2016 Jody Schinkel - Dermal exposure modeling

CGC-NVTAT skin exposure 2016 Peter Bos - DOEL

Het bestuur van de sectie Arbeidstoxicologie

Voorzitter:
dr. J.M. (Jolanda) Rijnkels, e-mail adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige bestuursleden:
Dr. F.J. (Frans) Jongeneelen
Dr. T.M. (Teake) Pal
Dr. N.G.M. (Nicole) Palmen, secretaris
Drs. J. (Jeroen) Terwoert

Doelstellingen van de sectie Arbeidstoxiologie

De doelstellingen en hiermee samenhangende activiteiten van de Sectie Arbeidstoxicologie zijn als volgt:

1. Het bevorderen en coördineren van wetenschappelijke activiteiten op het gebied van de arbeidstoxicologie, bijvoorbeeld door:

• het organiseren en stimuleren van wetenschappelijke bijeenkomsten;
• het onderhouden van contacten met wetenschappers werkzaam in verwante vakgebieden en het stimuleren van interdisciplinaire samenwerking, met name bevordering van samenwerking binnen bedrijfsgeneeskundige diensten en wetenschappelijke instituten;
• het bevorderen van internationale contacten op het gebied van de arbeidstoxicologie;
• het signaleren van lacunes in kennis met betrekking tot risico-evaluaties.

Werkgebied van de sectie Arbeidstoxicologie

Bij de beroepsuitoefening kunnen mensen in aanraking komen met chemicaliën. De aard en de verscheidenheid van deze stoffen zal sterk verschillen per werkveld. Hoewel de expositieduur in de regel beperkt is (werktijden), is de concentratie van de stoffen waarmee men tijdens de arbeid in contact komt doorgaans hoger dan elders.

Agenda

August 2017
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Ga naar boven