Aanmelden kan nog tot 11 Juni op de website van de jaarvergadering!

U kunt de stukken voor de algemene ledenvergadering (ALV) op 20 Juni tussen 13:30 en 14:45 tijdens de jaarvergadering hier vinden

ANC for NVT website

Let op! Registreer op tijd:

Registratie deadline: 11 Juni

Abstract deadline: 10 Mei

De komende Beltox evenementen zijn toegevoegd aan de agenda:

13/10/2016    BelTox Advanced Toxicology Course on Endocrine Disruption

9/12/2016      BelTox Annual Scientific Meeting on Adverse Outcome Pathways (AOP) in toxicology and ecotoxicology

8-12/1/2017   BelTox/ESTIV course on Applied In Vitro Toxicology

De toxicologie richt zich op de bestudering van de schadelijke effecten van stoffen op levende organismen, met als oogmerk de risico's van blootstelling aan deze stoffen voor mens, dier en milieu te schatten en ongewenste effecten te minimaliseren. De toxicologie is bij uitstek een interdiscipline tussen de medische, biologische en chemische gebieden van wetenschap.

Het eerste internationale koningscobra symposium zal op 6 en 7 oktober in Nederland zal plaatsvinden. Gerenommeerde herpetologen, toxicologen, biologen en overige experts zullen naar Nederland afreizen om hier te spreken en bij aanwezig te zijn. Zo zal ook Dr Bryan Grieg Fry aanwezig zijn om zijn werk te bespreken aangaande onderzoek naar medisch relevante componenten in slangengif.
www.kingcobrasymposium.com

IMM provides training in health risk assessment for participants from academia, authorities and industry.
The health risk assessment training is based on extensive experience from the training programmes developed within the EU-funded projects CASCADE, RA-COURSES and TRISK.
A list of the several training courses can be found here.

 

 Herstart in Linked- groep van arbeidstoxicologen
Linked-in is een online sociaal netwerk, dat gericht is op vakmensen. Het belangrijkste doel van de website is om leden gebruik te laten maken van elkaars netwerk van werkcontacten. Linked-in heeft ook specifieke interesse groepen, waarvoor je je kunt aanmelden.
In 2011 dachten we dat de tijd al rijp was voor een Linked-in groep van Nederlandse Arbeidstoxicologen + verwante disciplines. Maar we waren duidelijk te vroeg. De Linked-in groep van de sectie Arbeidstoxicologie van de Nederlandse Vereniging voor Toxicologie (NVT) leed een kwijnend bestaan.
Inmiddels is Linked-in verder gegroeid (en intussen overgenomen door Microsoft). Wij, als sectiebestuur, geloven in de waarde van een dergelijk groep. Om informatie uit te wisselen, te overleggen, te discussiëren, gedachten te droppen, etc.
We gaan trekken aan een herstart van deze groep. Via extra publiciteit hopen we de groep leven in te blazen. Om een levensvatbare groep te hebben denken we dat minimaal 50 leden nodig zijn, maar liever meer. Dus meld je aan. Je bent van harte welkom! Het standaardaccount van Linked-in is overigens gratis.

Webadres https://www.linkedin.com/groups/3958060

Frans Jongeneelen, beheerder linked-in groep van de sectie Arbeidstoxicologie van de NVT,
8-5-2017

The Society of Toxicology (SOT), is proud to co-host the next triennial IUTOX International Congress of Toxicology (ICT) to be held July 15–18, 2019, at the Hawaii Convention Center in Honolulu, Hawaii, USA. The theme of this meeting, to ensure relevance and interest to the worldwide community of toxicologists and environmental health scientists, is “Toxicology Solutions for Global Public, Environmental, and Personal Health.”

Registratiecommissie Toxicologie

Samenstelling

De Registratiecommissie Toxicologie (RT) bestond in verslagjaar uit de volgende leden: dr.ir. P.T.J. Scheepers (voorzitter), mevrouw dr. A. Slikkerveer (secretaris), mevrouw dr. S. Kezic, dr. E.D. Kroese en mevrouw dr.ir. J.H.E. Arts. Mevrouw Slikkerveer is dit jaar afgetreden en heeft haar functie overgedragen aan de heer Kroese. De vrijgevallen plaats is opgevuld door drs. M.A.J. van Velthoven. Dr. J. Louisse schoof bij de laatste vergadering aan als potentiële opvolger van dr. S. Kezic. Dr. F.A.W. Koeman verzorgde de administratie en hield het register bij ten kantore van de KNCV te Leidschendam.

Save the date: Netherlands Society of Toxicology Annual meeting 2017:
June 20-21

Agenda

August 2017
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Ga naar boven